воскресенье, 23 июля 2017 г.

Bundesligu vedie Dortmund, body nestráca ani Bayern. Drobný udržal nulu

Dortmund vstúpil do ligy úplne inak ako v minulej sezóne, kedy sa mu vôbec nedarilo. Tento rok zatiaľ vyčíňa, čo potvrdil aj proti Leverkusenu. O góly sa podelili Hoffmann, Kagawa a Aubameyang, ktorý sa v tomto ročníku trafil už piatykrát.

Bayern v prvej polovici nepredviedol úplne suverénny výkon, v druhej ale zabral. Tréner Gurardiola šetril niekoľko dôležitých hráčov: v zostave tentoraz chýbali potrebné Lahm, Müller alebo Xabi Alonso, nastúpili naopak Kimmich, Rode či Koman.

A práve posledne dvaja menovaní sa presadili, keď v druhej polovici navýšili náskok po vedúci trefe Vidala zo 20. minúty. Potom už Bayern víťazstvo pohodlne ustrážil.

Prvý výhry v sezóne sa dočkal Augsburg, ktorý bez Jana Morávka p orazil Hannover 2: 0 a posunul sa na štrnástej miesto.Hannover je na zostupovej pozícii, ale ešte horšie len na tom Stuttgart, ktorý po piatich kolách čaká na prvý bod. Tentoraz prehral doma 0: 1 sa Schalke. V zostave sa neobjavil Adam Hloušek , ktorý celý zápas presedel na lavičke, Jan Kliment ani nebol v nominácii.

Brémy, za ktoré odohral celých deväťdesiat minút pravý obranca Theodor Gebre Selassie , doma nestačili na Ingolstadt.Až do záverečných sekúnd to vyzeralo na remízu 0: 0, v tretej nastavenej minúte ale rozhodla premenená penalta Hartmanna. Útočník hostí Tomáš Pekhart opäť nebol ani medzi náhradníkmi.

Brankár Hamburgu Jaroslav Drobný naopak druhýkrát za sebou nastúpil a znova udržal nulu: na výhru ako minule proti Mönchengladbachu to síce nestačilo, ale svojmu tímu pomohol aspon k bodu za domácu remízu 0: 0 s Frankfurtom. Václav Kadlec presedel celý zápas na lavičke hosťujúceho tímu.

Kolín doma porazil Mönchengladbach 1: 0, jediný gól strelil po hodine hry Modeste. Hostia, ktorí vlani váľali a dostali sa do Ligy majstrov, zatiaľ v novej sezóne nestíhajú a ešte nemajú ani bod.S iba dvoma vstrelenými góly sú v tabuľke posledný.

Zápas Wolfsburgu s Herthou Berlín dlho spel k bezgólovým skóre, ale trinásť minút pred koncom domáci poslal do vedenia druhú bránkou v sezóne holandský kanonier Bas Dost. V závere ešte pridal jednu trefu a jeho tím nakoniec vyhral 2: 0. Za porazenej odohral celý zápas stredopoliar Vladimír Darida .

Už v piatok sa predohrával zápas Mainzu s Hoffenheimom. Domáci vyhrali 3: 1 vďaka hetriku útočníka Malliho, ktorý tak v piatich zápasoch novej sezóny stihol rovnaký počet gólov. V obrane hostí odohral celé stretnutie Pavel Kadeřábek , ale ani na piaty pokus sa nedočkal prvého víťazst va. Jeho tím je s jednou remízou a štyrmi porážkami jedno miesto nad zostupovú pozíciou.


Комментариев нет:

Отправить комментарий